Emblemen en badges

Emblemen en badges op sport-, team- of bedrijfskleding met daarop je naam, een familiewapen of het logo van je merk, organisatie of sponsor, versterken je communicatiekracht. Het is een visitekaartje dat opvalt bij het publiek, de omgeving en de oplettende televisiekijker. Dankzij sublimatie zijn de mogelijkheden voor deze stoffen beeldmerken vrijwel eindeloos.

Gesublimeerde (rug)emblemen

In de sportwereld zie je ze veel: rugemblemen. Veel judoka’s, karateka’s, (Brazilian) jiujitsuka’s en andere vechtsporters dragen hun eigen naam, clubnaam of sponsorlogo op hun rug. Zij bewegen op een beperkt oppervlak, waardoor de drager van zo’n vechtsportbadge een efficiënte en actieve reclamezuil wordt.

Je kunt rugemblemen maken voor bijvoorbeeld:

  • toernooien (alle deelnemers dragen hetzelfde embleem)
  • sponsoring (als reclame op je sportkleding, dobok, karate-, jiujitsu- of judopak)
  • teamwedstrijden (voor een uniforme uitstraling)

Het grote voordeel van gesublimeerde rugemblemen is dat de opdruk slijtvast is. Vooral voor budo- en vechtsporters is dat een essentieel voordeel. Hun badges hebben heel wat te verduren tijdens een training of wedstrijd. Met sublimatie blijven de club- en sponsornamen leesbaar en kleuren helder en mooi.

Judoka’s opgelet: op de officiële rugemblemen en rugbadges van de Judo Bond Nederland (JBN), de European Judo Union (EJU) en de International Judo Federation (IJF) rust copyright: die mogen wij niet (na)maken.

Je eigen emblemen of badges maken

Dankzij het sublimatie-stappenplan kun je vrij eenvoudig je eigen emblemen en badges maken. De mogelijkheden zijn oneindig! Er zijn nauwelijks beperkingen qua kleuren, logo’s, beelden, foto’s of teksten. De polyester badges zijn supersterk en de gesublimeerde opdruk vervaagt of verkleurt niet.

Net als bij gesublimeerde kleding kun je de emblemen maken en in grote hoeveelheden of als los exemplaar (bij)bestellen. Die flexibiliteit heb je. Weet je overigens dat je ook zelf vlaggen kunt ontwerpen met behulp van sublimatie?

Hoe werkt het?

Voor welke doeleinden wil je een club-, rug-, familie- of bedrijfsembleem gebruiken? Welke afmetingen moet die hebben? Op welke plek van je (sport)kleding wil je deze plaatsen? En wat moet de buitenwereld kunnen zien of lezen? Kortom, inventariseer hoe een badge eruit moet zien en welke boodschap het uit moet dragen.

Stap 1:
HET IDEE

Voor welke doeleinden wil je een club-, rug-, familie- of bedrijfsembleem gebruiken? Welke afmetingen moet die hebben? Op welke plek van je (sport)kleding wil je deze plaatsen? En wat moet de buitenwereld kunnen zien of lezen? Kortom, inventariseer hoe een badge eruit moet zien en welke boodschap het uit moet dragen.

TIP: laat je in deze fase door ons en vanuit onze ervaringen helpen en adviseren.

Stap 2:
HET ONTWERP

De creatieve fase: het ontwerp van jouw gepersonaliseerde emblemen of badges. Breng een voorbeeldontwerp aan of ga aan de slag met onze designers. Daarna ontvang je een gedetailleerd digitaal 3D-ontwerp ter beoordeling en goedkeuring.

TIP: lever een logo of vergelijkbaar beeld aan als vectorbestand.

Stap 3:
DE PRODUCTIE

Na goedkeuring van het ontwerp begint de productie: de emblemen worden tot in detail gesublimeerd en klaargestoomd voor gebruik. Bijna letterlijk, want bij sublimeren wordt de inkt met een enorme warmtepers in de vezels van een polyester stof aangebracht. Dat sublimatieproces maakt de opdruk haarscherp, kleurecht en slijtvast.

Stap 4:
DE VERZENDING

Binnen 4-5 weken heb je de zelfontworpen spullen in huis. Kom je tekort? Geen probleem! Je kunt altijd per stuk of in grotere hoeveelheden bijbestellen.