Ontwerp je eigen sport-, team- of bedrijfskleding

Stap 1:
HET IDEE

  • Wat wil je bereiken met je uniforme kledinglijn? Wil je sponsoren een duidelijk zichtbaar podium geven, je merk versterken of een eenduidige uitstraling creëren voor je team?
  • Kies je voor T-shirts, polo’s, hoody’s, broeken, tops, sokken, hesjes of een combinatie hiervan?
  • Moet de kleding aan specifieke eisen voldoen? Moet het bijvoorbeeld lichtgewicht zijn, wel of geen naden bevatten, climacool zijn of juist verkoelend werken.
  • Wil je een uniseks-kledinglijn of liever aparte kinder-, dames- en herenmodellen en maten?
  • Wil je de kledinglijn completeren met bijpassende emblemen en badges of accessoires zoals een sporttas, handdoek, sleutelhanger of bidon?
  • Zijn er sport- of bedrijfsspecifieke eisen qua kleuren en logogebruik?

Kortom, inventariseer hoe je een representatief visitekaartje en unieke look voor jezelf, je bedrijf, vereniging, team, medewerkers, sporters of vrijwilligers creëert. En laat je bij je keuze door ons en onze ervaringen helpen en adviseren.

Stap 2:
HET ONTWERP

De creatieve fase: het ontwerp van jouw persoonlijk en uniek kunstwerk. Elk detail komt aan bod. Bij te sublimeren trainingspakken kun je bijvoorbeeld kiezen uit gladde stoffen of een licht ruitjespatroon. En voor je shirt uit een ronde, polo- of v-halskraag. Ook de kleur van de rits is optioneel.

In deze fase ontvang je een gedetailleerd 3D-ontwerp ter beoordeling. Bij een grote afname doe je er goed aan een voorbeeldexemplaar of sample te laten maken. Zodat je een tastbaar kledingstuk in handen hebt. Je voelt de textuur, ziet hoe het draagt en of de kleuren en afbeeldingen naar wens zijn.

Wil je een wijziging aanbrengen in het conceptontwerp? Geen probleem! Bespreek je feedback met de designer en je ontvangt snel een volgend voorbeeld.

Stap 3:
DE PRODUCTIE

Na goedkeuring van het 3D-ontwerp en/of het voorbeeldmodel (sample) begint de productie: je kleding wordt besteld (bij adidas), bedrukt of geborduurd. Of je tenue wordt tot in detail gesublimeerd en klaargestoomd voor gebruik.

Dat klaarstomen gebeurt bijna letterlijk, want bij het sublimeren van kleding wordt de inkt met een enorme warmtepers in de vezels van polyester kleding aangebracht. Dat sublimatieproces maakt de opdruk haarscherp, kleurecht en slijtvast.

Stap 4:
DE VERZENDING

Binnen 4-5 weken heb jij je gepersonaliseerde kledingcollectie in huis. Heb je extra spullen nodig? Geen probleem! Je kunt elk kledingstuk of accessoire (per stuk) bijbestellen.

Gepersonaliseerde sport-, team- of bedrijfskleding

Afhankelijk van je wensen, de textielsoort of het product maak je gebruik van een specifieke techniek of kledingcollectie. Bijvoorbeeld:

Sublimatie

Een druktechniek waarbij de inkt een verbinding aangaat met de polyester textielvezels; de kleuren worden er als het ware ingeperst. Het kledingstuk blijft licht van gewicht en luchtdoorlatend. Sublimatie is tot in detail toepasbaar op (witte) polyester kleding.

Zeefdruk/transfers

Met behulp van diverse druktechnieken worden kleuren en afbeeldingen op kleding of accessoires aangebracht. Dat zie en dat voel je; de (textiel)poriën worden gevuld met inkt. Deze technieken zijn breed toepasbaar op (gekleurde) stoffen en andere materialen.

Borduren

Je naam, afdruk of logo wordt machinaal met naald en garen door en bovenop (stoffen of leren) basismaterialen gestikt of genaaid. Dat geeft een chique uitstraling, maar voelt vooral op sportkleding zwaarder.

Gepersonaliseerde vlaggen, spandoeken en emblemen

Naast kleding kun je vrijwel alles in het assortiment van Nihon Sport laten personaliseren, waaronder diverse sporttassen, judomatten, stootkussens en andere sportmaterialen. Met behulp van sublimatie of een van de bovenstaande technieken.

Of je laat je eigen, unieke materialen maken zoals:

  • Medailles, sleutelhangers of andere gadgets worden een opvallend visitekaartje in jouw huisstijlkleur en voorzien van je naam en/of logo.
  • Vlaggen, banners en spandoeken. Deze veelgebruikte promotiedragers en reclamematerialen kun je letterlijk en figuurlijk op maat laten maken.
  • Je ziet ze regelmatig bij sportevenementen en concerten: megagrote spandoeken die over de tribunes voortbewegen.
  • (Rug)emblemen en badges. Bijvoorbeeld voor de deelnemers aan een evenement, rugemblemen voor op je judopak of andere sportkleding, je bedrijfslogo of familiewapen op je kleding: het kan allemaal.