Veelgestelde vragen

Sublimeren of sublimatie verwijst naar een speciale druktechniek waarmee inkt een chemische verbinding aangaat met een polyester stof. De kleuren smelten als het ware samen met de textielvezels. Dit in tegenstelling tot andere druktechnieken die de poriën van de stof afdichten. Met sublimatiedruk blijft je kleding luchtdoorlatend; ideaal tijdens het sporten en bewegen.

Nee, je kunt alleen witte polyester basiskleding sublimeren. Het aanbod is groot en divers: van T-shirts tot polo’s en hoody’s en van sokken tot broeken en trainingspakken. Bij onze referenties op onze Facebookpagina en ons Instagramaccount zie je hoe dat eruitziet.

Het mooie van gesublimeerde sportkleding (of bedrijfs- of teamkleding) is dat je de kleding tot in detail kunt ontwerpen en bedrukken. Van voren en achteren, vanaf de mouw tot de kraag – met een keuze uit ronde, polo- of v-halskraag – en vanaf de boord tot en met een hoody.

Je kunt elk stukje stof laten sublimeren en je kunt in de basis kiezen uit meerdere typen gladde of licht-geruite stoffen. De enige beperking die sublimatie nu (nog) kent, is dat je het alleen kunt toepassen op witte polyester kledingstukken.

Oh ja … ook vlaggen, banners, spandoeken, een rugembleem voor op je judopak, clubemblemen en badges kun je naar wens (laten) ontwerpen en sublimeren.

Sublimatie is een uiterst betaalbare manier om je kleding volledig te personaliseren. En een duurzame, want zowel de afbeeldingen als de kleuren blijven helder en haarscherp. Ook bij intensief gebruik. Hoe meer exemplaren je afneemt, des te goedkoper het wordt. Daarom maken we graag een maatwerkaanbieding voor je. Zodat je weet waar je (qua kosten) aan toe bent en zodat je weet wat je kunt verwachten.

Nee. Dat is het mooie van sublimatiedruk. Omdat de inkt met de vezel samensmelt (een chemische verbinding aangaat) blijft die mooi. De opdruk zit dus niet op je kleding zoals bijvoorbeeld bij zeefdruk, maar in de vezels. Je kunt dus nog langer genieten van de frisse kleuren en haarscherpe afbeeldingen.

Jazeker! Vrijwel alle kleding en accessoires (ook sporttassen, matten, judopakken of sleutelhangers) uit het assortiment van moederbedrijf Nihon Sport kun je customizen. We beschikken over meerdere druk- en borduurtechnieken, waardoor we de diverse producten op maat kunnen maken.

Dat mag, maar hoeft niet. We hebben eigen designers in huis die je helpen bij het ontwerpen van je bedrijfs-, team- of sportkleding. Ben je nog niet 100% tevreden over het eerste concept, geef dat dan gerust aan. Je feedback verwerken we en je ontvangt een volgend concept.

Ja. Je ontvangt altijd een digitaal 3D-ontwerp van je ontworpen kleding. Wanneer je een grote hoeveelheid kleding bestelt, adviseren we een tastbaar voorbeeldexemplaar (sample) op te laten maken. Zodat je ziet en voelt hoe dat draagt en of de kleuren, logo’s en afbeeldingen op de juiste plek staan.

Nee hoor, absoluut niet. Maatwerk betekent ook dat je je kleding per stuk kunt (bij)bestellen. Of dat je één uniek exemplaar laat maken.

adidas T19-teamwear bestaat uit een standaardcollectie en een mi-Teamcollectie. Mi-Team heeft meer mogelijkheden tot het customizen van je teamkleding, omdat je kunt kiezen uit een twintigtal kleuren. De standaardcollectie heeft dat niet. Wel kun je beide collecties laten bedrukken of borduren.

Nee, je kunt bij ons ook vlaggen, banners en spandoeken (ook megagrote tribunevlaggen) laten ontwerpen en maken. En verder kun je terecht voor gepersonaliseerde medailles, (rug)emblemen of badges, sleutelhangers, bidons, handdoeken, sporttassen en vele andere accessoires op maat laten maken. Vrijwel het hele assortiment van Nihon Sport kan op jouw wensen ontworpen en vervaardigd worden. Neem contact op om de mogelijkheden door te nemen.

Nihon Sport is het bedrijf achter ontwerpsportkleding.nl. Van huis uit een groothandel, distributeur en webwinkel in budo- en vechtsportkleding. En de specialist en marktleider in het leveren van maatwerk in sport-, team- en bedrijfskleding aan clubs, verenigingen, sportscholen, bedrijven en particulieren.